30 maj

Idag vart det skola på dan, as usual.
Sen på kvällen åkte vi ut till Brolle. Han är så snäll och mysig! Jag stog och borstade en stund och gav honom några blåbärsgodisar som han har fått "ärva" av Gordon. Han var lite skeptisk mot godisarna först men dom slank allt ner ändå! Han bara stog där när jag borstade och pysslade, trots att han var himla irriterad på all knott och mygg som var i stallet.
Sen fick Roger för sig att jag skulle pröva att sitta på honom. Han var så duktig! Han var lugn men han kändes ändå pigg och glad. Han hade säkert velat trava lite med om han fick. Vi satte dit två grimskaft på grimman så att jag kunde försöka att styra lite och det gick bra faktiskt. Han blir nog en riktig toppen häst sen när han kommer igång igen.

Men just idag när jag var hos Brolle kände jag hur mycket jag saknar att få åka till stallet varje dag och bara va där, sköta om min egna häst och rida. Jag vill verkligen ha häst! Det är synd att Brolle är hingst, för annars hade vi säkert kunna köpa honom. Rent storleksmässigt passar han mig bra och han är ju hur snäll som helst. Fast om jag någonsin kommer få en häst igen vet jag inte. Men jag vill inte sluta rida än.

Men mest av allt saknar jag Gordon...


Your voice was the soundtrack of my summer


Redan visade bilder på Vackraste <3

Idag påbörjar jag min andra dag utan Gordon. Det är så jävla jobbigt men samtidigt är det bra, han har det bra nu! Jag älskar dig! <3

Men jag vet inte vad jag ska göra nu. Jag vill göra något, inte bara vara hemma. Just nu funderar jag faktiskt på om jag ska klippa mitt hår kort, till axlarna typ. Något måste hända. Mitt liv är så jävla händelselöst just nu.

Men igår fick jag faktiskt låna Rogers häst Brolle att pyssla med. Det var mysigt att stå och mysa och borsta Brolle. Han påminde faktiskt lite om Gordon, när Gordon var på myshumör.


Brolle. Han är en jätte trevlig travarhingst. Han har tidigare blivit illa behandlad, det är därför han är smal. Men nu har han det bra och är påväg upp i vikt!

Vila I Frid ♥





VILA I FRID ÄLSKLING!

24 maj

Lite ointresseant uppdatering bara...

Mullbert fick ärva Caspers gamla tröja. Den satt rätt bra förutom att den var lite lång, men det växer han i. Mullis bryr sig inte heller så mycket om den.

Så störande att jag fick med strumpan!!!

Jag fick nya skor av mamma idag. Inte för att någon bryr sig men who cares. Ett par vita, låga lacoste. Trots att jag inte tycker att jag passar i låga skor lär jag nog använda dom.


Ikväll ska Gordon få sig en dusch, så han är fin imorgon...


22 maj

Igår var jag faktiskt och lämnade lite grejer till Emilie som hon ska pröva på F. Ett dyón träns och fyra bett. Nu är det bara att hålla tummarna för att det passar!
Och i förmiddags var jag och lämnade ett ponnyträns, hacket, jaktkandaret och min dressyrsadel hos en jag känner. Vi får hoppas att allt passar även där. Det är så kul när folk faktist vill köpa mina grejer, för då kan jag spara och kanske köpa en häst någon gång i framtiden, eller en till katt! ;) Man måste ju börja någonstans :)


Men usch, slutet på oss två närmar sig. Hur ska jag klara mig utan mitt lilla hjärtegull?

Men ni glömmer väl inte maddessalublogg.blogg.se ?


Ändrat!

Nu har jag ändrat så att jag lägger upp alla salu grejer på Maddessalublogg.blogg.se !!
Kika in där och om ni tipsar andra om den så blir jag glader! :)

Hästgrejor till salu!

Eftersom att jag inte ska ha häst längre så ska jag sälja det mesta av Gogges grejor.
Jag vill bli av med det eftersom att jag varken har plats för dom och dom lär ändå inte koma till användning. Så det mesta, förutom hans ljusblåa outfit och lite annat ska säljas. Det kommer bli svårt men det ordnar sig.

Allt är i fint skick och vad jag kommer ihåg så är inget trasigt. Dock är det endel träns som det är gjort extra hål i. Men här kommer en liten lista på vad som kommer säljas. Bilder, priser och "info" om grejerna kommer snart. Just nu är alla schabrak, benskydd och sånt iväg på tvätt och träns och liknande ska smörjas.

*Schockemöhle Swing Pannband
*John Whitaker Benskydd
*Gold Medal Artemis Träns
*Treadstone Antibit Martingal
*Claridge House Martingal
*Ponny Hackamore
*Showmaster Absorb Impact Pad
*Bröstsele
*Equi-Guard Benskydd
*Claridge House Träns med blå padding

*Dyon Working Collection Träns
*Amigo Regntäcke
*Rosa allround schabrak
*Svart Hopp schabrak
*Rosa/Grå rutigt dressyr schabrak
*Rött allround schabrak
*Blått ridtäcke med hästmotiv
*Schockemöhle London Xtreme Träns
*Schockemöhle tyglar
*Bucas Rain (ridregntäcke)
*Bett av olika slag

Sen tror jag att jag en massa andra träns, schabrak och sånt att sälja. Så det är bara att kika in någon gång nästa vecka så får vi se om jag har fått upp något i bloggen! Sen ska ni också veta att allt inte är i ponnystorlekar!


Så ligger det till...



Min lille bebis ska få åka upp till himlen.. Det blir bäst så. Jag vill bara att han ska må bra!
Det är bara dumt att ha honom kvar när jag vet att det är stor chans att han kan få fång igen, eller bli sjuk på något annat sätt.

Nu hoppas jag bara att han verkligen har haft det bra hos mig de senaste 3 åren.

Han kommer iallafall få det bra sen, när han får träffa Esso igen. Då blir han glad.

Fan vad jag kommer sakna dig! Min fina jävla ponny! <3


13 maj












Fredagen den 13:de

Idag har jag känt mig riktigt sliten och haft ont i hela kroppen så jag har nästan bara legat i sängen hela dagen. Jag har gråtit och legat och krampat, jag orkar inte med det här!
Jag har ingen aning om vad jag ska ta mig till. Vid sånna här tillfällen har jag svårt för att tänka positivt. Det är min älskade häst!

Efter jag hade fått i mig lite mat tog jag mig faktiskt till stallet. Idag blåste det och var lite kallare men han andades fortfarande ganska häftigt men var ändå pigg. Så jag stog och borstade ett tag och efter mycket om och men släppte jag och Susan ihop Gogge och Bobban. Dom går jättebra ihop och gick mest för att "beta", lilla pensionärsgänget.
Det är en ganska liten hage där det finns minimalt med gräs så Gordon ska nog klara sig. Där fick dom iallafall stå i ca 1 timme innan jag och mamma tog in dom.
Bilder kommer senare.

Ihopsläppet gick ju bra iallafall, så något positivt har ju hänt, trots att det är fredagen den trettonde.


Vad fan ska jag göra?

Sen typ 3 dagar tillbaka har jag inte mått bra alls. Något är pågång och det känns PRECIS som förra året!
Det är såklart Gordon jag pratar om... Han släpper inte pälsen som han ska ha så den är längre och tjockare än vad den borde vara. Eftersom att pälsen är tjock så blir han varm och flåsig av att bara stå ute i hagen! EXAKT som förra året! Han måste klippas NU! Vi gjorde det förra året men han var fortfarande flåsig men svettades inte lika mycket. Strax efter det kom fången...

Blir det likadant iår?

Jag misstänker att han har cushings syndrom, som dom trodde att det var när vi var borta och röntgade hovarna på hästkliniken. Hans symtom stämmer in riktigt bra på cushings.

Mamma ringde vet idag iallafall och frågade om cushings. Det går ju att ta prover så man får veta om han har det och det går också att behandla så vi tänkte fråga om lite priser.
Bara provtagningen skulle gå på 2000;- och behandlingen visste hon inte hur mycket det skulle gå på.. Men vad jag har hört så är det rätt dyrt och medicinen har bieffekter. Vi skulle inte heller ha råd att betala för medicinen för det lär ju bli dyrt i längden.

Så är det verkligen värt att ta tester när vi vet att vi ändå inte kan behandla honom? Sjukdomen kommer ju ändå inte försvinna. Men tänk om det visar sig att det inte är cushings? Något är iallafall pågång! För han ska inte bli trött och flåsig av att stå ute i hagen.

Annars när det är lite kyligare ute och när solen inte ligger på är han pigg och glad.

VAD FAN SKA JAG GÖRA? Det känns som att vi snart måste skiljas åt..

Jag fick två morötter igår av Roger som Gordon ska få. Jäkligt stora är dom! Jag la flaskan med ramlösa brevid så ni kan se hur stora dom verkligen är. Dom är lite fula i skalet men jag ska skala dom och dela dom åt honom sen. Tror ni Gordon blir glad nu?


8 maj

Idag följde jag med pappa till Klockrike och lämnade av Casper som skulle spendera dagen hos sin kanske blivande familj. Vi kan ju inte ha kvar honom pga flytt, som jag tidigare har nämt. Familjen verkar jätte trevlig och mamman jobbar på en bondgård så han skulle få följa med dit på dagarna. Men usch vilken klump man fick i magen när man åkte iväg utan Casper, och se hur han kollade när vi åkte...


Några bilder jag knäppte på Casper i bilen påväg till Klockrike.

För min och Gordons del blev det iallafall en timmes promenad idag.
Vi gick upp till "gropen" eller vad jag nu ska kalla det, där det finns en bra backe att gå i. Det gick bra först tills vi började närma oss slutet på vägen och då började han dumma sig. Han skulle försöka springa hem men tack vare att jag hade träns idag så blev det ingen rymning. Dock blir det ju att han drar sig själv i munnen när han gör så och jag blir så orolig att han ska göra sig illa! 
När jag väl fick honom att gå åt det håller jag ville åt så vände jag efter några meter. Sen så promenerade vi bort till klätterbackarna och gick upp där en gång. Det var första gången vi var där och Goggis var jättelycklig för han kunde plocka med sig kvistar och en massa blad på vägen, fast envis som jag är så pillar jag alltid ut blad och sånt. Han får absolut inte äta med bett!


Gårdagens Outfit


Såhär fin var surbullen Gordon igår när vi gled runt på ridbanan. Eller, rejsade är ett bättre ordval.
Herrejösses vad pigg han var! Och han brukar dö lite såfort han kommer in på ridbanan, men inte idag. Så igår var det riktigt kul att rida honom. Fast det är det ju alltid.
Vi red mest omkring så han fick röra på sig ordentligt.

Haha, vilken charmig bild. Han blir alltid så sur när man spänner det första hålet på sadelgjorden. Ni får också ursäkta den gula svansen.. Jag har inte tvättat den på en vecka :s


Update

Jag lever, men jag har inte hunnit blogga ett tag pga tidsbrist. Jag ligger efter med en del arbeten i skolan vilket har lett till att jag inte heller har hunnit göra vad jag ska i stallet, som att rida. Men i helgen ska jag försöka hinna med lite. För mig går Gordon i vanliga fall före skolan men med tanke på att jag ska börja gymnasiet snart så måste jag plugga! Jag har missat en hel del skoldagar, väntat med att göra saker i sista minuten eller inte gjort saker alls så nu måste jag verkligen skärpa mig!

Det jag har att göra är att skriva hkk-, svenska-, so-, bild- och musikarbetet. Och No:n då... Hemkunskapen SKA jag göra i helgen, so:n och bild och musik grejen med, kanske börja med svenskan också. Tråkigt nog är att jag bara kan få G i bild och musiken. Musiken har jag missat så jag har inte kunnat göra det man ska fast jag har pratat med lärarn om det och i bilden hade jag börjat med bilden jag skulle göra. Men den har försvunnit! Varken jag eller Linda hittar våra bilder. Så då är det bara att skriva om musikstilen jag jobbar med... Kill me!

Gordons vecka har iallafall sett ut såhär
Måndag: Gick i skrittmaskinen i ca 10 min (det var första gången har har gått i den, därför vart det inte mer)
Tisdag: Vila
Onsdag: Tänkte skritta ut barbacka men Gogge ville inte gå så långt utan hoppade ner i dikena istället, så vi fick rida tillbaka. Inte kunde jag rida på ridbanan heller eftersom att det var hoppning där, ridhuset var inte ledigt heller.
Torsdag: Gick i skritten i ca 25 min. Han var superduktig och stannade inte en ända gång. Min lille pöjk <3 Han tyckte dock att den vände för långsamt :p
Fredag (idag): Vila. Vi kunde varken komma in i ridhuset eller på banan eftersom att det är dressyrtävling imorgon.

Nästa vecka måste jag få mer tid för honom, så är det bara! Jag har faktiskt lovat honom att vi ska hoppa någon gång den här månaden!


Gordon says hi.

JAG HÄMTADE MIN KAMERA IDAG! Gissa hur lycklig jag är? Ett till minneskort fick jag idag med, ett 8gb. Mitt andra är bara 4gb och det är liiite litet. Men iallafall, nu står allt i kameran på engelska och det är nya grejor i den, så ballt! :D Fotografi gör min så lycklig <3


RSS 2.0