26 april

Idag stannade jag hemma från skolan för jag har haft ont i huvudet i flera dagar nu och det verkar inte vilja släppa. Men imorgon ska jag gå, om jag orkar, det är ju trots allt bara en kort dag i skolan.

I stallet så stog Gordon och väntade i sin fålla, smutsig och dan. Rätt skönt tycker jag, för det är inte kul att borsta när det inte finns något att borsta bort!
Han kändes iallafall pigg och positiv så vi tog en ny ridväg idag när vi ändå bara skulle skritta. Han gick på trots att det var nytt, även om han var lite tittig ibland. Glad är jag iallafall för han var pigg, massagen har gjort nytta. Vi hittade också en ny, ganska lång backe att rida i. Han var jätte duktig min lilla skrutt <3

Tråkiga bilder från mobilen igen. Men min mamma orkar visst aldrig leta fram sin gamla kamera.

Imorgon kommer en hovslagare och slår på nya skor. Det var snabba puckar det. Magnus heter han iallafall och det var en annan hovslagare som inte hade tid förens om några veckor som tipsade oss om honom. Nu är det bara att hålla tummarna för att han är bra så att vi slipper byta hovslagare igen.


Massage

Idag kom ju Kjell och masserade Gogge för andra gången. Den här gången var Gordon mer avslappnad och stod och njöt. Kjell tyckte att ryggen redan kändes bättre. Det var lite småspänningar kvar som han trodde var rester från sadeln som satt lite knasigt. Men det har iallafall funkat bra med att byta till en ordentlig fårskinnspadd och massagen har hjälpt. Så om ca en månad ska vi höra av oss till honom så ska han kolla om det har blivit bättre, både med spänningarna i ryggen och om han har byggt lite muskler.

Jag ska fortsätta att skritta i en timme varannan dag och rida normalt dom andra samt stretcha honom efter varje ridpass, speciellt ryggen.

Det blir en tråkig bild från min mobil, eftersom att jag fortfarande är kameralös. :(

Kjell sa också att han hade ett d-ponny sto, som var större än Gordon, som var tillsalu ifall vi var intresserade av en till ponny. Självklart blir man sugen, jag vill ju gärna träna och någon gång tävla och med tanke på Gordons ålder så kan jag inte träna och tävla honom. Tänk om man ändå hade pengarna!


Outfit

Visst hade Gordon en snygg outfit idag förresten?

Repgrimma - Hööks
Tyglar (med kristaller, som inte syns här) - Schockemöhle
Schabrak - ?
Täckesgjord - Hansbo
Benskydd - Glen Gordon


Repgrimma

Nä, att rida med repgrimma är inte riktigt min grej. Jag skrittade ut barbacka med repisen och inte fan gick det att svänga eller stanna, men Gordon var lycklig. :p Han skulle jämt dra ner huvudet och käka eller så skulle han inte alls åt det hållet jag ville. Och jag ska ju skritta honom i ett ganska snabbt tempo på långa tyglar så han kan sträcka på sig ordentligt i en timme. Men inte vart det i en timme eller ett friskt tempo pågrund av att han skulle stanna och äta. Dessutom så får jag ju lite smått panik när han käkar gräs, vi vill inte ha tillbaka fången!

Måste fläta över den där fjongen så att manen håller sig på en sida. Det är så sjukt störande!

Imorgon kommer Kjell tillbaka och masserar Goggis igen. Hoppas att det blir någon skillnad efter det som han trodde att det skulle kunna göra.


Terrorist häst



Gordon vart hur glad som helst när han fick sitt påskägg imorse! Det innehöll två morötter som jag knappt fick i pågrund av att ägget var så litet. Gordon ville dock ha hela ägget och gud vad jag fick slita för att få honom att släppa ägget! Knäppa Ponpon då! ;)


Ibland förstår jag inte hur folk tänker...

Hovis kom aldrig! Så jävla sur jag är!! Dålig stil, även om hon har det svårt just nu. Hon kunde ju åtminstonde ha hört av sig.
Vi frågade en i stallet om tips på hovslagare och det var en som skulle komma och sko två hästar på torsdag som kanske skulle ha tid. Mamma ska försöka ringa på tisdag och höra med honom. Hoppas!

Sen kikade jag in på min gamla blogg då en tjej hade en fråga om ett av mina träns som hon hade sett där. Och visst hade jag fått lite kommentarer om min träns. Ska se om jag kan flytta över mina utrustningsinlägg hit och kanske fixa fler om det finns något intresse? Jag har en hel del utrustning till min lille ponny.


Förresten, Karin! Jag mejlade till dig om pannbandet. Men det kanske var pannbandet som hörde till Hööks tränset du menade? Isåfall så har jag kvar det men "bakstycket" eller vad man ska kalla det på pannbandet har lossnat lite men det kanske bara är att limma. Det var därför jag bytte till schockemöhle pannbandet. Men om du är intresserad av det så kan du få det för en mycket billig peng. :p


Today

Glad Påsk på er! Har ni fått påskägg? :p
Själv har jag fått ett fullt påskägg och en påse lika stor som ägget med godis då allt inte fick plats. Ajuste, ett kinderägg fick jag också, barnsligt gott! Jag kommer så väl ihåg när jag och min bror var mindre och nästan jämt gick till ica och köpte kinderägg.
Gordon har jag inte glömt heller. Till honom har jag köpt ett litet påskägg som jag ska fylla med lite morötter och en godis eller två.

Kameran lämnade vi in igår och det skulle ta två till tre veckor att få den fixad. Eller längre om dom måste vänta på någon reservdel. Men bilder ska det bli iallafall för jag ska be min mamma ta fram hennes gamla kamera.

Snart ska jag till stallet och se om hovis dyker upp. Vi visste inte att det skulle vara påsk när vi bestämde tiden men jag hoppas att hon kommer. Vi har försökt ringa henne den senaste veckan utan att få svar men vi får väl se om hon kommer. Hon har ju haft det tufft på senaste tiden. Men hovarna börjar bli långa och jag vill ha det fixat så snart som möjligt!


Lite utfyllnad eftersom att jag inte har någon kamera. Men den här bilden är väl inte så pjåkig heller. ;) John O'Callaghan V, den vackraste personen på hela jorden. Sjunger gör han ju också i det bästa bandet ever, THE MAINE! :D Deras låtar spelas ofta i min iphone.


Kamera problem

Skulle ut och fota blommor på tomten idag och märkte att autofokusen hade lagt av. Fan alltså... Det lär väl ta år när den väl är på lagning eller något. Hur ska jag klara mig? Jävla skit.

Och det där med Gordon. Jag har inte planerat att tävla eller träna mycket. Träna kanske jag skulle göra en gång i veckan men ingen hårdträning. Jag rider och motionerar honom för att hålla honom sysselsatt och för att han tycker om det. Han är ju trots allt gammal så jag ställer inte så mycket krav på honom.


21 april



Två bilder från träningen.

USCH, vad lång jag har blivit! Märkte det speciellt mycket idag när jag såg bilderna. Visst visste jag att jag var för lång för Gordon men att jag var så lång? Fast han känns inte på något sätt bli störd utav min längd. Men det börjar bli dax att gå över till storhäst. Synd bara att jag inte har någon eller nån gång kommer få någon mer häst efter Gogge. Fast ändå, det är Gordon jag vill rida och umgås med. Min käre lille ponny <3

Men kan det på något sätt vara dåligt för honom att jag rider honom trots min längd? Gå ner i vikt kan jag fixa, det är ju bara bra men jag kan ju inte direkt bli kortare...

Men nu ska jag lägga mig i badet. Håll tummarna för att jag krymper!


20 april

Jag red ju med den nya padden igår och det var mycket mer power i honom då! Jag vet dock inte om det var padden eller om det bara var att han var pigg. Men det kändes riktigt bra iallafall och jag hoppas att det håller i sig!


Idag ska han iallafall få sig en dusch eller om jag bara tvättar med svamp för idag är det dags för träning.


E.A Mattes Sadelpadd

Nu har den kommit. Den är så mysig så man vill bara sitta och klappa den! Undra hur det känns att rida med den.

Motljus, jag vet. Visste inte vart jag skulle fota den och hade jag fotat från andra hållet så hade man fått med min fula beiga vägg.


En vanlig, kort konversation i stallet...

Madde: Gordon känns alltid så seg när jag rider med ridstövlar.
A's mamma: Haha, jaså. A råkade dra sin ponny i munnen när trosorna satt snett.

Ridstövlarna har jag hitills bara använt när jag har ridit på ridbanan och där är han ju seg. Kom på det precis. Men det där med trosorna? Det kom oväntat. :p

Fast det är typ som när jag sa att min mus var torr. Fast jag hade faktiskt råttor då!

Bildbevis på att jag har haft råttor! Han vart torr och lite kliig, hur nu kli-ig stavas, på ryggen när han var två år. Fina Max, saknar honom lite...

19 april

Skrittade ut med Ann och Zickan i en timme. Gordon tyckte att det var kul även om vi inte alltid hängde med.
Imorgon blir det jobb i paddocken och skritta en bit på rundan. Det lär Gogge tycka vara jätte kul... Han blir alltid så seg när man rider där. Jag ska iallafall jobba mest med lite galoppombyten hade jag tänkt mig för det var ett tag sen sist.

Nu väntar jag iallafall på två paket, ett till Gordon och ett till mig. Det till Gordon kommer nog imorgon och innehåller en ny, dyr fårskinnspadd. Det till mig beställde mamma idag. Jag ska få ett nytt skal till min iphone då mitt nuvarande inte sitter riktigt som det ska. Plus ett par nya hörlurar och en hörlursadapter.

// Iphone skal 145 kr, Hörlurar 295 kr och Hörlursadapter 69 kr från Mr Gizmo // E.A Mattes Sadelpadd 1049 kr från Cheval //


Massagen

Det gick bra med massagen. Gordon tyckte att det var skönt men han blev riktigt uttråkad efter ett tag och ville ha min uppmärksamhet hela tiden. Han stog och drog i min jacka och när jag kliade honom i pannan så slutade han, knäpp ponnyn. Efteråt blev vi utskickade på en 15-minuters promenad och då vart Gogge glader.

Kjell (massören) hittade lite spänningar i ryggen men det var tydligen inte så farligt. Han trodde att spänningarna kunde bero på våra sadlar som ligger lite galet. Det var lite smalt mellan bossorna, annars låg dom rätt bra. Men han tyckte att jag kunde använda dom med en fårskinnspadd tills han börjar sätta lite muskler och efter det prova ut nya.

Sen för att bygga muskler tyckte han att jag bara skulle skritta varannat ridpass. Mycket i upp och nerförsbackar i ett friskt tempo. Låter bra tycker jag, så kan jag rida barbacka några gånger.

Han kommer tillbaka igen om två veckor och masserar igen.


Innan stog jag och pysslade lite med Gordon. Han fick sig en ordentligt rykt och nyfriserad lugg, man och svans.
Fick en Iphone 4 igår så den fick stå för bilderna. Riktigt bra vart dom faktiskt.


16 april

Red över lite bommar idag. Gordon var supertaggad!
Jag hade lagt ut 3 travbommar på en långsida som jag skulle trava över. Gordon hade dock andra planer. Såfort jag började skritta mot bommarna så började han antingen trava eller galoppera, med huvudet uppe i taket. Jag fick iallafall stopp på honom när han galopperade. Men iallafall så gjorde han lite lufthopp och jag höll på att ramla av flera gånger.
En gång när han busade så höll jag runt hans hals för att försöka sitta kvar när han gjorde ett stort lufthopp och när jag släppte så hade jag på något sätt lyckats rycka bort lite päls från hans hals. Hur fasen lyckas jag med det? Han har ju inte mycket päls alls.

Nästa gång måste jag komma ihåg att ta martingalen och helskodda ridbyxor!

Gammal bild


Massage

På söndag kommer en man som ska massera Gordon. Han ska förhoppningsvis kunna förbättra blodcirkulationen så att Gordon lättare kan bygga muskler och sånt. Dessutom så har jag läst att om hästen är tjurig när man spänner sadelgjorden så kan det bero på spänningar och Gordon är riktigt tjurig ibland. Sen är det ju också för att det är bra.

Det ska bli kul att se vad Gogge säger om det och såklart vad massören säger. Jag får ta och be honom att lära mig att stretcha Gordon ordentligt efter ridning.

Bild lånad från Horseandhuman.com


12 april

Med tanke på att Gordon har känts lite segare än vanligt dom senaste dagarna så tänkte jag bara skritta lite barbacka för att känna hur han kändes. Han var dock raka motsatsen idag så jag körde på med trav och galopp. Han bocka och tyckte att det var skitskoj. Fast han är ju gammal och förra veckan stog han i princip varje dag, om man räknar bort promenaderna så det kan ha varit pågrund av det. Men det verkar som att det inte var något att oroa sig för.

Bjuder på lite gammla bilder.




jag älskar min ponny <3


10 april



Idag stog det longering på schemat och Gordon var lika duktig som vanligt. Idag fokuserade jag mest på att han skulle söka sig neråt, mest i galoppen och det var Gogge glad över. Han blir dock lite seg när man är på ridbanan men nu när det går att använda sig av den vill jag vara där. Dessutom är longering inte det bästa Gordon vet, haha.

Men iallafall funderar jag på att ta med mig kameran oftare till stallet nu. Bara så att jag kan använda mig av nya bilder istället för att sitta och lägga upp en massa andra, säkert redan visade bilder. Det lär ju inte bli så mycket ridbilder utan mest bilder på Gogge som jag har tagit innan och efter jag har ridit, ungefär som bilderna ovan. Ifall ni uppskattar det så fortsätter jag gärna.

Påtal om bilder, som ni ser på sista bilden så börjar fångränderna komma ännu längre ner nu. Det skulle vara så skönt om dom bara kunde försvinna någon dag. Fyfan för fång alltså.


6 april






Tough week

Måndag
Blev bara en promenad pga att jag var så trött så jag höll på att dö.

Tisdag
Idag vart det vila för Gordons del eftersom att jag har förberett hans utebox lite.
Boxen var FULL med sopor som jag och mamma fick bära bort till en annan box, riktigt äckligt var det. Efter det sopade jag ut gammalt spån och annan skit samt krattade utanför boxen och gjorde fint. Så imorgon ska jag bara: Skruva upp krokar till vattenhinkar och höpåsar, skruva upp sadelhängaren, lägga in nytt spån, ev sätta upp nya grimskaft på uppbindningsplatsen och kanske plocka bort några plankor så att Gordon och A kan hälsa lite på varandra ifall A's ägare tycker att det är okej. Sen är det bara Gordon som ska in i boxen så är det klart.

Onsdag
Emelie hämtar mig 16.30 för att jag ska fota henne och Finemang när dom dressyrtränar. När jag är hemma igen ska jag fixa färdigt med boxen och longera. Om jag har tid ska jag försöka fixa mitt hkk-arbete som skulle ha varit inne för 2 veckor sedan, oupsi...

Torsdag
Träning för Emelie. Får hoppas för bra väder den här gången!

Fredag
Nationelltprov i engelska. Det går säkert jätte bra eftersom att jag faktiskt är duktig i det ämnet.
Vad jag ska göra med Gogge har jag dock inte planerat än. Kanske försöka rida ut?

Lördag
Följer med Emelie på hopptävling och fotograferar.

Söndag
Ska kanske följa med pappa någonstans till nån tjej som är intresserad av våran hund Casper. Min pappa ska nämligen flytta till linköping där han har fått ett nytt jobb och då kan han inte ha kvar Casper. Jag får inte heller ta hem honom till mamma.


My new addiction!



Yummie! Mamma köpte det idag och det är sååå gott. Speciellt marshmallowsen. Det är definitivt något jag måste tipsa er om.

Dom som inte vill dricka det kan ju använda det på annat sätt. Här under får ni ett ytterst bra exempel ;)

Finns att köpa på City Gross ifall någon vill veta.

Träning

Igår tränade jag och Gordon för Emelie. Jag fick träna på att ställa honom och variera mellan stor och liten volt i alla gångarter. Det gick hyffsat bra men jag vet att vi kan bättre. Gordon var lite småsur eftersom att vi red på ridbanan i regn och snö rusket. Så typiskt att det skulle vara dåligt väder just under träningen! Och jag slutar rida när det går bra så jag måste börja om igen.. Äsch, det är bara att träna.

Bild från ett klipp på Gordon.

Idag får Gordon iallafall vila för jag är sjuk... Jag mår så sjukt illa. Tänkte åka till skolan men jag gick av bussen efter typ två hållplatser. Jag ska bara borsta honom så ska min snälla mamma hjälpa mig att fixa med mockningen och de andra sysslorna.


RSS 2.0